Logo

KEZDD A LEGJOBBAL: ARTICSÓKA KESERŰ

nahrin articsoka

Vajon mi az a dolog, amit nem mondtunk még el róla? 21 éve isszuk! Benne volt az első nyolc termékben, amivel indult Magyarországon a Nahrin.

Igen, tudom, hogy tudod: LISTAVEZETŐ minden hónapban. A mi hűtőnkből sem hiányozhat 12 éve.

Kiállításon nem szoktam kóstoltatni, de mindig adok el belőle, mert ha rágondolok, nagyon hálás vagyok érte. Megváltoztatta az egész családom életét. És mindenkiét, aki kapcsolatba került vele. Továbbadtam.

Mikor ajánlom?

  1. Beszélgetek valakivel és elárulja, hogy fáradt, mert éjjel 2-kor felébred. Ez a máj ideje. Kipattan a szeme és nem tud visszaaludni csak 4 körül! Addig jár az agya a feladatokkal, problémákkal. Ha 4-kor visszaalszik, akkor is 6-kor csörög az óra és hulla fáradtan ébred.  Tudom, hogy az Articsóka az első választandó készítmény nála. Kell néhány hét, hogy rendbe jöjjön, és némi étkezési rendszabály.
  2. Cukorbetegség esetén is ez az első. A májat rendbe kell tenni, kiméregteleníteni, hogy tudjon ezzel is foglalkozni. Tapasztalatból tudom, hogy diétával és méregtelenítéssel fél év alatt inzulinos cukorbetegnek is 10-20 egységgel kevesebbet kell beadni naponta. Sokkal könnyebb a normál értékek között tartani a laborokat vele. A legcsodálatosabb példa a férjem, akinek diéta betartás mellett - amitől fogyott 15 kg-ot 3 hónap alatt -, a 17-es éhgyomri cukra 6-os alá került ez idő alatt. Articsóka mellett már terhelésre sem jöttek elő a magasabb értékek, tehát akár gyógyultnak is érezhette volna magát, azt mondta: „Soha ne fogyjon ki EZ a hűtőből! Még egyszer nem akarom átélni azt a félelmet!” 12 éve issza rendszeresen minden este, vele együtt én is, hiszen ez az est zárása számunkra. Egy beépült szokás, egy rituálé. Összetartozás.
  3. Viszketés: ez a megfoghatatlan pokol, amitől nincs éjszakai nyugalmad sem. Ha a máj nem bír a méreganyagok feldolgozásával, akkor kicsapja a bőr alá, mert ott okoz a legkevesebb bajt. „CSAK VISZKET”. Ez rendkívül kellemetlen és jelentősen csökkenti az élet élvezetét. Sokszor ételallergiaként jön, de ne ringasd magad rózsaszín ködben, nagy baj van a máj rutinműködésében. Sok évvel ezelőtt egy orvosi továbbképzésen összefutottam egy egyetemi évfolyamtársammal. Ő azóta az ország csücskében él és dolgozik felnőtt és gyerek háziorvosként. A találkozásunk nem volt véletlen! Az édesapja végstádiumos rákos volt. Minden nap ment hozzá, szondával etették, itatták. Elpanaszolta, hogy már mindent elkövetett a viszketése ellen. Véresre vájja a testét, nem tud aludni. Fél éve tehetetlenül nézi az apja kínjait. Persze, hogy a kocsimban volt Articsóka. Azonnal megvette. 3 nap múlva hálásan hívott, csökkent a viszketés, először látta az apja arcát kisimulni alvás közben. Pedig csak 9 evőkanálnyit juttattak be szondán belőle. Még öt hónapig élt, de viszketés nélkül!
  4. Daganat: mindig az Articsóka az első választandó szer!!! A máj termeli azokat a fehérjéket, amik a speciális immunsejtekben vannak. Ezek képesek felismerni és elpusztítani a daganatot. Sokszor megjelenik évekkel korábban egy nagyobb fertőzés, ami a májat is érintette. És közben csend volt. De ez vihar előtti csend.
  5. Epekő: szinte hihetetlen, hogy a saját kövem véletlen feloldódása óta hány epehólyag maradt meg a helyén. Az a tapasztalat, hogyha 2-3 hónapig rendszeresen használja valaki, akkor műtétkor már nincs benne kő! Bízni kell bennünk és kérni a szponzor segítségét, mert igenis ez a betegség orvosolható.
  6. Migrén: ez bizony epeprobléma! Vagyis étkezéssel összefügg. Persze sok minden befolyásolja, de az étkezések előtti rendszeres Articsóka használat nálam is és még sok sorstársamnál jelentősen csökkentette a panaszokat. Rajtam csak a szakavatottak veszik észre, mert nem mosolygok előadás közben. Ez az élet már élhető így.
  7. Puffadás: amikor kevés az epe, a zsírok bontatlanul jutnak le a vastagbélbe. Ott a bélbacik nekiesnek, és elbontásakor sok gáz fejlődik. Ezért nehéz ételek előtt és után is egy-egy evőkanálnyi megoldja ezt a panaszt.
  8. Látászavarok: bármi, ami a szemmel van összefüggésben. A szem és a máj-epe meridián össze van kötve a kínai orvoslásban. Akár a rövid, vagy távollátás, akár a szürke és zöld hályog problematikáját nézem.
  9. Májfoltok: várandósággal megjelenők és időskori. Milyen találó is a népnyelv! Igen, nekem is megjelent az első várandósságom idején a homlokomon a 3. szemnél egy óriási barna folt. Én még nem tudtam, hogy állapotos vagyok, csak a májam. Azt ígérték, hogy szülés után rendeződik, de bizony nem tette. A második gyerek után tiszta térkép volt már nyáron az arcom. Nagyon szenvedtem tőle. Bújtam a nap elől, de akkor is előjöttek. Két év Articsóka használat után vettem észre egy nyáron, hogy nincsenek. Ha már kijöttek, akkor meg kell várni a telet, de következő évre garantálom, hogy boldogan mosolyoghatsz!
  10. Újszülött kori kólika: 2-3 hónapos korban indul és pokollá teszi a mama és a baba életét is. Viszont néhány mokkáskanálnyi Articsókával egy hét alatt rendezhető. Szilágyi Ildikó mesélte, hogy unokája Hanna, csak addig sírt, amíg az Articsókás üveget meglátta. Onnantól teljes figyelemmel várta a csodát, és még cuppogott is neki.
  11. Oltások: minden oltás kezdeti immungyengeséggel jár. Pont ezért érdemes felkészíteni már egészen újszülött kortól a babát 1-2 mokkáskanálnyi Articsókával oltások előtt és után 2 hétig.
  12. Rendszeres gyógyszerszedés: nem is gondolják a nők, hogy a fogamzásgátló mekkora teher a májnak. Mindegy mi az, amit naponta szedek. Jelentős plusz munkát igényel, mert el kell bontani. Segíteni a máj méregtelenítő munkáját azzal tudod, ha jól karban tartod az azért felelős enzimeket.

Petőfi Sándor szerint az idő a legjobb orvos! Én azért az Articsókának is adnék egy esélyt!

Szeretettel:
dr. Harsányi Edit
Életfa Program orvos-marketing igazgatója

JNS HUngária Kft. © Életfa Program | Just és Nahrin. Minden jog fenntartva.