Logo

ARTIFIT, A CSODÁLATOS KOMBINÁCIÓ

nahrin artifit idosebbeknek

ARTIFIT, A CSODÁLATOS KOMBINÁCIÓ

Az ízületi kopásban szenvedő betegek leggyakoribb panasza az ízületi fájdalom. Kialakulásának oka még nem egyértelműen tisztázott. Az ízület a csontok közötti olyan összeköttetés, melyben a csontok egymáshoz viszonyítva elmozdulnak, s az ízfelszínek között ízületi rés található. 

Az ízfelszínt (ízületi fej+ízvápa) porc borítja, és az ízületi tok veszi körül, légmentesen. Az ízületi toknak 2 rétege van. A belső, vékonyabb réteg az un. membrana synovialis, mely folyamatosan termeli a synoviát, az ízületi nedvet. Ez biztosítja az ízületben a felületek elmozdulását, egymáson csúszását. Ezen kívül rugalmasságot és ellenállást nyújt.

A sejtközötti állománynak két rendkívül fontos összetevője a glükózamin-szulfát és a kondroitin-szulfát, amely vegyületek megfelelő pótlása kulcsfontosságú lehet az ízületi kopás (= arthrosis) megelőzésében, kezelésében. Ízületi porckopás esetén a porc elkopik és a két porcfelszín közötti ízületi folyadék sincsen. Ezt az elkopott porcot újra felépíthetjük, táplálhatjuk. Ebben lehet segítségünkre a Nahrin cég ArtiFit készítménye.

Hatóanyagok (szerepük és feladatuk a teljesség igénye nélkül)

Glükózamin-szulfát: aminocukor, a szervezet szintetizálja, segítség a porc újraépítéséhez, gátolja a porcot bontó enzimek (hyaluronidáz) működését is, így képes lehet megállítani, illetve lassítani a porc pusztulásának a folyamatát, gyulladáscsökkentő, biztosítja a „kenést”. A külső forrásból bevitt glükózamin pótolja a szervezetbeli hiányt, lassítja, illetve megszünteti az arthrosisos betegek szervezetében lezajló porckárosító folyamatokat. A tünetek mérséklődnek, a károsodott porcállomány fokozatosan regenerálódik és újraképződik.

Nátrium-kondroitin szulfát: aminocukor, mely a porc tömegének nagy részét alkotja, arthrosis kezelésére használják. Visszaállíthatja a porcok rugalmasságát, illetve a porcot bontó enzimek inaktiválása révén megállítja a porc pusztulását, gyulladásgátló hatású.

C-vitamin: antioxidáns, a kötőszövetekhez, inakhoz, csontokhoz szükséges kollagén számára fontos. Kutatások megállapították, hogy a glükózamin és a kondriotin-szulfát kölcsönösen erősítik egymás hatását, a kettő kombinációja hatékony szer az ízületi kopások kezelésében, a C-vitamin bevitel pedig segíti hatékonyságukat.

Hidrolizált zselatin: a porc felépítéséhez szükséges összes aminosavat tartalmazza, kötőszövetek rugalmasságáért, stabilitásáért felel (szép bőrt biztosít).

E-vitamin: antioxidáns, jobb vérellátáshoz szükséges, kötőszövet-erősítő.

B6 vitamin: aminosavak aktiválásáért felelős, ill. szükséges a fehérjék anyagcseréjéhez.

Szelénélesztő: szabadgyök fogó, szövetek rugalmasságát segíti, gyulladáscsökkentő.

Cinkoxid: porc anyagcseréjéhez szükséges, gyulladáscsökkentő.

Mangánszulfát: csontok növekedéséhez szükséges, porcszövet felépítéséért felel.

Szilíciumdioxid: kötőszövet rugalmasságának megtartásáért felel, kollagénképződést segíti.

Varjúköröm kivonat: dél-afrikai sivatagi növény, ízületi fájdalmak kezelésére használták, gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító, porc anyagát építi fel.

Az ArtiFit fő hatásai:

-          porc megtartása, újjáépítése,

-          rugalmas kötőszövet megtartása,

-          synovialis folyadék újraképzése,

-          gyulladásgátló hatás,

-          ízületi működés megtartása.

Célcsoportok:

-          40 év felettiek esetében megelőzésre,

-          idős embereknek,

-          hobbi-, élsportolóknak,

-          csont-, porc-, ízületi probléma esetén,

-          túlzott terhelés miatt túlsúlyosaknak.

Felhasználása:

2 púpozott kávéskanál (nagyjából 5 gramm) port 2 dl vízzel összerázni.

Jó ízű, finom citromos ital. Laktóz- és gluténmentes, ezért az erre érzékenyek is fogyaszthatják.

Fontos megjegyezni, hogy a probléma megszűnése után is javasolt tovább fogyasztani az ArtiFitet, mert az újbóli porckopás kialakulásának megakadályozásához folyamatos táplálás szükséges.

Szeretettel: Kanizsárné Vaskó Nikolett

Vezető dietetikus

JNS HUngária Kft. © Életfa Program | Just és Nahrin. Minden jog fenntartva.