Menu

just logo uj     nahrinlogo   infoblokk kedv final felso ESZA                                                          

A+ A A-

A NÖVÉNYEKNEK IS VAN ANTIBIOTIKUMA, TUDTAD???

novenyantib23 éve, mikor végeztem, kaptuk az instrukciót az egyetemen, hogy ne írjunk fel annyi antibiotikumot, meg abból is csak a gyengébbeket, mert nincsenek újak, és a rezisztencia folyamatosan növekszik. (Vagyis a baktérium megtanulja a mérget, amit ellene kifejlesztettünk elbontani, hatástalantani, és békével tovább élni, szaporodni mellette.) Mikor körzetben dolgoztam és próbáltam a beteget lebeszélni, akkor levajákosozott, a gyógyszerész meg elégedetlenségében rám uszította az OEP-et, hogy miket írok fel…

21 év alatt 1 doboz antibiotikumot evett meg a fiam, kb. 4 évesen. Azóta mindenkinek minden betegséget, skarláttól kezdve a tüdőgyulladásig, magának kellett kidolgoznia. Diéta, gyógynövény teák, aroma olajak, fürdés, homeopátia, kineziológia… Nem növelik az antibiotikum rezisztenciát.

Ma az EU statisztikája szerint évi több tízezerre tehető azoknak a száma, akiknek rezisztens baktérium törzsek számlájára írható a haláluk!!!

Vajon mit lehet tenni??? Lehet ezen változtatni?

Nézzük a hiba okait!

1. Az orvosok egyszerű banális betegségekre is antibiotikumot írnak fel. Sokszor vírusra is, mert majd jön a felülfertőzés…

2. A páciensek nem szedik végig a kiírt kúrát, és így maradnak életben a bacik.

3. Az antibiotikum termelés felét az állattartásban a takarmányokba keverik, hogy a haszonállatok kibírják a tenyésztési körülményeket, ami nem állathoz méltó. Egy német vizsgálat szerint a fogyasztásra került csirkehús termékek fele gyógyszer rezisztens baktériumtörzzsel volt fertőzött!!!! Ugyanezt találták a trágyalével öntözött földekről szállított zöldségeken is

Van egy fogalom - „szekunder növényi anyagok” - Albrecht Kossel-től, aki 1910-ben kapott orvos-kémiai kutatásaiért Nobel díjat.

Ezek olyan növényi anyagok, amelyek nem sorolhatók sem a fehérjék, sem a szénhidrátok, sem a zsírok közé, mégis fontos szerepük van a növények anyagcseréjében, az energiaháztartásban és a szövetek felépítésében. Ezek hozzák a növény színét, illatát, ízét, és mellékesen ezek a növényi antibiotikumok, melyek a gyárival szemben nemcsak a baktériumok ellen, hanem a gombák és vírusok ellen is hatásosak…

Nézzük őket!

FLAVONOIDOK

4000-5000 fajtájuk van, ezt kutatták legalaposabban. Vérnarancs, kékszőlő, vörösbor, articsóka, kamilla, kakaó, tea, zeller, hagyma, petrezselyem, paradicsom, alma, amik pl. tartalmazzák.

Csak néhány termék, ami eszembe jutott: Narosan narancs, Q10, Articsóka, Csokipuding, Borsmenta zöldtea tabletta, Fokhagyma fűszer, Tengeri alga, Húsfűszer, Nahrom.

TERPÉNEK

Zsírnemű anyagok és a növények színét adják. Növény, amiben sok van: borsmenta, szurokfű, kömény, bors, fahéj, rozmaring, bazsalikom, kamilla, bergamott, narancs, sárgarépa, tökfélék, fodros kel, spenót, brokkoli.

Jus-Nahrin termékek: Borsmenta-zöldtea tabletta, Húsfűszer, Bors fűszer, Narosan narancs, tropic, Sütőtökmag szirup, Téli este aroma, Zöldségleves.

KÉNVEGYÜLETEK

Mustárolaj, glikozidok igen hatékonyak. Retek, torma, tavaszi hónapos retek, mustár, brokkoli, fehérkáposzta, kelbimbó. Ezeknek nyersen, vagy párolás után bármelyik Nahrin fűszer kiváló ízt ad.

fokhagymaf

SZAPONINOK

Főként a hüvelyesekben találhatóak meg, és azon kívül a spárgában, céklában, paradicsomban, burgonyában, fokhagymában, édesgyökérben, ginzengben.

Termékek: Fokhagyma fűszer, Narosan narancs…

Sokáig az volt ezekkel a baj, ha vénásan adták be a hatóanyagokat, akkor károsították a vörösvérsejteket. De hát ezek élelmiszerek!!! Arra vannak kitalálva, hogy a tápcsatornán keresztül jussanak be! No ott már csak jót okoznak. Antioxidánsok, véralvadás gátlók, gyulladáscsökkentők és immunmoduláns hatásúak.

Szóval tele vagyunk növényi antibiotikumokkal, csak válogass belőle nyugodtan!!!

Szeretettel:
Dr. Harsányi Edit Marianna
orvos-marketing igazgató

Ez a honlap sütiket használ. A honlap további használatával hozzájárulsz a sütik használatához.
Ok