Menu

just logo uj     nahrinlogo   infoblokk kedv final felso ESZA                                                          

A+ A A-

A RÓZSA BŰVÖLETÉBEN

„Mit rózsának hívunk, bárhogy nevezzük, éppoly illatos.” – William Shakespeare

Kedves Életfás Hölgyeim!

rozsa01Találkoztatok Ti már olyan emberrel, aki nem kedveli a rózsát, vagy nem ismeri fel a rózsa csodálatos illatát?

Több ezer rózsafaj létezik, ezek közül is a legillatosabb a damaszkuszi rózsa (Rosa Damascena) és a százszirmú, avagy a provence-i rózsa (Rosa Centifolia).

Elsősorban rózsaolajat és rózsavizet készítenek belőlük, de szirmai felhasználhatóak lekvár, rózsaszörp és kandírozott rózsaszirmok készítésére is.

A rózsa legértékesebb terméke a rózsaolaj, amit a szirmaiból vízgőz desztillációjával nyernek ki. Rendkívül drága, hiszen 1 kg olaj kinyeréséhez 5 tonna sziromra van szükség. A rózsavíz a vízgőz desztillációjával nyert párlat, mely tartalmazza a virág szirmainak illatát és hatóanyagait.

A rózsavíznek számos pozitív egészségügyi hatása van. Kiváló vitaminforrás (A-, B-, B3-, C-, D- és E-vitamin), ezen kívül antioxidánsokat, flavonoidokat és cinket is tartalmaz.

A mély, meleg, izgalmas illattal rendelkező rózsa segít a magányossággal szemben és nyitja a lelket a szerelem felé. De nem csak örömet és jó közérzetet sugároz, hanem gyógyít is. Sokan nem tudják, hogy a rózsának kiváló nyugtató, gyulladásgátló, görcsoldó és lázcsillapító hatása is van.

rozsa02A középkorban rózsával kezelték a különböző egészségügyi problémákat: menstruációs zavarokat, fejfájást, gyomorbántalmakat, májpangásos állapotokat, magas lázzal járó betegségeket (sőt pestist is!), szem- és bőrbetegségeket. Jelenleg főleg a kozmetikai iparban a fiatalító tulajdonságai miatt előszeretettel használják.

Mi már nem egyszer találkoztunk a rózsával a Just termékek használata során:

  • - Az Érzéki Eszencia (fürdő) egy igazi műalkotás az afrodiziákumokból és természetesen az illatos, nőies rózsa is köztük van.
  • - Az Antistressz Olaj 15 különböző komponense között is fontos szerepet játszik, hiszen nyugtat és relaxál.

De ismerjük az alpesi rózsát (Rhododendion) is, a kortalan Alpok szimbólumát, egy örökzöld cserjét pompás, illatos virágokkal. Ez a stresszt tűrő (szélsőséges időjárást is), magasan a hegyekben élő növény különleges gyógyító és szépítő tulajdonságokkal rendelkezik.

  • - Az Alpesi Gyógynövény Balzsam többoldalú stresszoldó, idegnyugtató, fájdalomcsillapító, lazító hatású termék, ahol az alpesi rózsa csökkenti az izom és ízületi panaszokat, ezen kívül bőrnyugtató hatással rendelkezik.
  • - Az Alpesi Rózsa Nappali és Éjszakai krém az alpesi rózsa őssejtek használatával készült rendkívül hatékony bőrfiatalító termékcsalád.

Nem régen egy új termékkel bővült a Just Rózsa család, nevezetesen a Vital Just Rózsa rozsa03Arctonikkal. A remek minőségű tonik több funkcióval rendelkezik:

  • - Gyöngéd, a pórusok mélyéig ható tisztítást végez a sminktől már megszabadított arcon
  • - Csökkenti a pórusok méreteit és javítja a bőr megjelenését
    - Fertőtlenít
    - Tonizál
    - Hidratál
  • - Gyors regenerálást biztosít a bőrnek

A tonik azonnal ellátja a bőrt nedvességgel, frissíti, rugalmassá és üdévé teszi azt. Rendszeres használata után ez egyre észrevehetőbb lesz! Tisztító és hidratáló hatásának köszönhetően a kevert típusú bőr egyenlőtlenségeit (ahol száraz és zsíros bőrrészek kombinálódnak) megszűnteti. Minden bőrtípushoz megfelel, különösen ajánlott az érzékeny bőrre. Enyhíti a bőr kivörösödését és irritációját. Nincs benne parfüm, kizárólag természetes illatanyagokat tartalmaz! Az alkoholtartalma annyira csekély (0,006%), hogy gyakorlatilag lehet szeszmentesnek tekinteni.

rozsa04Összetétele

  •  - A damaszkuszi rózsából (Rosa Damascena) készített rózsavíz. Ez a rózsa kis-Ázsiából, pontosabban Szíriából származik. Az antik világban már nagyon becsülték. A középkorban a keresztes lovagok hozták el Európába, ahol azóta is igen népszerű. A Theophrastus Természetgyógyászati Egyesület a 2013-as év gyógynövényének a damaszkuszi rózsát nevezte meg a rendkívüli értékei miatt.
  • - A provence-i, vagy százlevelű (Rosa Centifolia) rózsavirág kivonat. A provence-i rózsa Perzsiából származik. Egyike a legszebb és leg illatdúsabb rózsafajtáknak.

Mind a két rózsafajtát Marokkóban, Törökországban, Bulgáriában és Franciaországban, ültetvényeken termesztik. Együtt használva erősítik egymás hatását.

  • - Glicerin
  • - Panthenol

A Tonik használata nagyon egyszerű!

Reggel és este a pórusig ható tisztításhoz egy tonikkal átitatott vattapamaccsal (vagy vattakoronggal) gyöngéden töröljük át a sminktől már megtisztított arcot. Fordítsunk különös figyelmet a homlok, az áll, az orr, valamint az orrszeglet területére. Fontos, hogy önmagában a smink eltávolításához nem alkalmas, azonban a bőrtisztítás befejezéséhez tökéletes.

Vízzel nem kell hígítani, és használata után lemosni sem! Egy minimális mennyiséggel (ami a vatta darabkára kerül) elláthatjuk az arc, sőt szükség esetén a nyak és a dekoltázs bőrét.

Ha zsíros bőrről van szó, nem szükséges utána krémet használni. Normál, kevert, vagy száraz bőr esetén viszont mindenképpen használjuk a megfelelő krémet!

Kedves Hölgyek!

Ha szeretnétek, hogy a rózsaszirmok simogatásának köszönhetően az arcotok egyre frissebbé és fiatalabbá váljon, forduljatok bizalommal a rózsához! A bizonyított Just minőségű Rózsa Arctonik ebben nagy segítséget tud nyújtani. Az eredmény nem marad el, a tükör vissza fog mosolyogni Nektek.

Sok sikert a természetes szépítkezéshez!

Szeretettel

Dr. Dacko Natalja

Ez a honlap sütiket használ. A honlap további használatával hozzájárulsz a sütik használatához.
Ok