Menu

just logo uj     nahrinlogo   infoblokk kedv final felso ESZA                                                          

A+ A A-

HOMOKTÖVIS - KINCS A HOMOKBAN

homoktovis

Napjaink egyik legnépszerűbb és legértékesebb gyógynövénye a homoktövis (Hippophae rhamnoides). Ez az eredetileg feltehetően Közép Ázsiából származó növény hódító útja során a világ majd minden táján elterjedt. Messze nem érdemtelenül, hiszen jótékony hatásait számtalan feljegyzésben említik. Jelenleg elsősorban az északi féltekén a mérsékelt és szubtrópusi övben él, és bizony, kis hazánkban is honos.

Tövises bokor vagy kis fa, egyenes levelei lándzsaszerűek, amelyeknek fedőszőrös hátuk ezüstszürke vagy rezesen vörös. Virágai fürtöket alkotnak. Termése bogyós gyümölcs, színe a sárgától a narancsig terjed, nyár végén ízük még savanykás, ám az első dércsípéskor már édeskéssé, kifejezetten frissítővé válik. Az értékes olaj is a termésekből nyerhető. Európától-Ázsiáig, a Ballkántól-Mongóliáig mindenhol tisztelték ezt a csodacserjét. Ráadásul a skandináv országokban mai napig az egyik legkeresettebb téli gyümölcs. Mi sem lehetne jobb bizonyíték rendkívüli hatásaira, mint a tény, hogy a kozmosz utazóinak, az űrhajósoknak az étrendjében is rendszeresen megtalálható.

homoktovis justLehet ősz, lehet tél, tavasz vagy nyár, a homoktövis sosem hagy cserben! És miután kifejezetten kedveli a homokos, hordalékos talajt, a tengerparti dűnéket, hát joggal nevezhetjük a homok kincsének. C-vitamin tartalma rendkívüli, hiszen pl. a citroménak a tízszerese, magas antioxidáns, flavaonoid, ásványi anyag és nyomelem tartalma pedig nem csak a gyógyszer-, az élelmiszer-, hanem a kozmetikai ipar által is kedvelt alapanyaggá tette.

A XXI. században gyakorlatilag népbetegséggé vált az érzékeny, a túlérzékeny (hiperérzékeny) bőr. A leggyakrabb bőrgyógyászati problémák közé tartoznak az atópiás problémák, a veleszületett allergiás túlérzékenység okozta tünetek számtalan kellemetlen órát, napot okoznak az ebben szenvedőknek. Sokan megpróbálnak egyszerűen együtt élni a gondokkal, még többen próbálnak olyan megfelelő testápoló szereket keresni, amelyek kielégítik bőrük speciális tisztálkodási, ápolási igényeit. Ez még a mai információdömping ellenére sem egyszerű feladat, hiszen a magas minőségi és hatékonysági követelményeknek megfelelni nem kis kihívás. De a Just vállalta ezt, és megalkotta a kifejezetten a fenti igényeknek megfelelő, intenzív ápoló hatású Homoktövis fürdőolajat.

Összetevői között a homoktövis mellett megtalálható még:

Mandula olaj: tartósan ellátja a bőrt fontos lipidekkel, simává és bársonyossá teszi azt.

Sárgabarack mag olaj: élénkítően hat a bőr oxigén ellátására.Rendkívül lágy és ápoló hatású.

Napraforgó olaj: gazdag Omega-6 telítetlen zsírsavakban. Intenzíven ápolja a bőrt és erősíti a bőr védőrétegét.

Makadámia dió olaj:hasonlít az emberi bőr zsírjának fontos alkotórészeire,megelőzi a bőr öregedését. Nagyfokú behatolási képesség a bőrbe.

Jojoba-olaj:vissza zsírzó, ápoló tulajdonságokkal bír. A bőrt simává és bársonyossá teszi.

Ligetszépe olaj: rugalmasságot és feszességet kölcsönöz a bőrnek.Ideális az extrém száraz, repedezett, és az allergiától meggyötört bőr számára.

Használatával elérhetővé válik mindaz, amit egy ilyen terméktől várunk, vagyis:

  • - Gyengéd tisztító hatás a bőr irritálása nélkül.
    - Regenerálja, védi és megnyugtatja a bőrt.
    - A bőrhydro-lipid rendszere stabilizálja és elősegíti a bőr természetes védőrétegének megújulását.
    - Vissza zsírzó hatás, egyúttal regeneráló, irritációt gátló és aktív sejtépítő tulajdonságokkal is bír.
    - A bőrt simává teszi, nedvesség-megőrző és elaszticitást növelő hatása is érvényesül.
    - A Heliotropin hatóanyag gyulladásgátló tulajdonságú,hasonlóan a Hydrocortison
  • - Mentes a parfümöktől és a tartósítószerektől.

Használata végtelenül egyszerű: öntsünk kb. 10-20ml (3-5 zárókupaknyi) fürdőolajat a fürdővízbe és alaposan keverjük el. A fürdő ajánlott hőmérséklete: 36°C (viszketés esetén 32°C), ideje pedig maximum 20 perc legyen. Természetesen gyermekek esetén ezt az időt rövidítsük néhány percre.

Lehet ennél jobb választás? Ugye nem! Jó fürdőzést és kellemes őszi napokat kívánunk!

Szerk.

Ez a honlap sütiket használ. A honlap további használatával hozzájárulsz a sütik használatához.
Ok