Menu

just logo uj     nahrinlogo   infoblokk kedv final felso ESZA                                                          

A+ A A-

ÉLETFA – ÉLETMÓD MAGAZIN A SZINVA RÁDIÓBAN

pollenallergia

Újabb Életfa – Életmód Magazin volt hallható a Szinva Rádióban 2014. március 13-án.

Ezen a napon a témánk az alábbi volt:
Pollenallergia - az idén hamarabb jelentkeznek a tünetek! Készülj fel az Életfa Programmal!
Szakértő: Dr. Harsányi Edit orvos-marketing igazgató

Ízelítő az adás tartalmából:
Orrfolyás, viszkető szemek és nyálkahártya duzzanat. Bizony ezek a kellemetlen tünetek sok embernek ismerősek lehetnek. Sőt ezek a tünetek akár nem várt évszakban, télen is jelentkezhetnek. Egyes fák akár már januárban is elkezdhetik a virágzásukat, ami a nem „kívánt tünetek” váratlan előretöréséhez vezethetnek. (Pl.: mogyoró és nyírfa.)

A műsor során előtérbe került az enyhe tél okozta pollen szezon kitolódása. Az idei évben bizony az allergiásoknak nagyon hamar fel kell készülniük a „kellemetlen” időszakra. Dr. Harsányi Edit a műsor során beszélt arról, hogy az allergia egy jól kezelhető és karbantartó betegség. Bár az allergiát meggyógyítani nem lehet, a beteg állapotát viszont nagyon jól karban lehet tartani. Sokan nem is gondolják, de az allergia egy összetett betegség. Akár lelki traumák és pszichológiai kiváltó okok is erősíthetik a tünetek kialakulását.

A műsorban felmerül a kérdés, hogy mit tehet az allergiás, hogy enyhítse a betegségre jellemző kellemetlen tünetek intenzitását? Az Életfa Program Just és Nahrin patikájából az Eucasol spray, a 31-es olaj, az Echinacea mint immunmodulátor (immunrendszer szabályzó) hatása is megemlítésre kerül. Nem lehet kihagyni az allergia prevencióból a Nahrin Fekete Áfonya multivitaminját pollenszirup kivonattal, mely időben felkészíti a szervezetet az allergiás időszakra. Természetesen csak akkor, ha időben elkezdjük alkalmazni. Fontos a természetes módszerek alkalmazása is, hiszen az allergiás betegek a táplálkozásukba beiktatott tehermentesítő napok beiktatásával támogathatják szervezetüket az allergiával szemben. Az allergiára jellemző gyulladások vonatkozásában az aloe vera növény is hatékony lehet.

Fontoljuk meg Szent-Györgyi Albert idevágó sorait:
“Testünk és környezete között egyik legfontosabb kapocs minden bizonnyal az élelem. Az élelem képében a környezet ténylegesen bekerül testünkbe és átjárja azt. A vitaminok e kapcsolat koordinálásában kétségkívül a legfontosabb tényezők egyikének számítanak. Meg vagyok győződve, hogyha testünket visszahelyeznénk abba a környezetbe, amely számára ez a test kialakult, éppen olyan tökéletesen működnék, mint a többi élőlény teste. A betegség a szervezetünk és a környezetünk közötti diszharmónia kifejeződése.”

A 2014. március 13-i adást meghallgathatod itt: http://i.mixcloud.com/CGnG1s

A régebbi adásokat folyamatosan töltjük fel a honlapra, melyeket a www.eletfaprogram.hu/index.php/mediaanyagok/hanganyagok menüpontban lehet meghallgatni.

Ne felejtsd: minden csütörtökön Életfa - Életmód Magazin 15.00-17.00-ig, a Szinva Rádióban, FM 99.5 Mhz!
Műsorvezető: Lehner Henrietta és Varga Gyula
Hallgasd az egészséged védelmében!

Ez a honlap sütiket használ. A honlap további használatával hozzájárulsz a sütik használatához.
Ok