Menu

just logo uj     nahrinlogo   infoblokk kedv final felso ESZA                                                          

A+ A A-

NAHRIN MAGNÉZIUM KAPSZULA

Nahrin Magnézium kapszulaA magnézium szervezetünk számára nélkülözhetetlen, megtalálható testünk összes sejtjében. Több száz enzim működésében szerepel, melyek főleg a sejt energiatermelő folyamatait katalizálják. Segíti az idegrendszer működését és a szívműködést, a szervezet anyagcsere folyamataiban játszik szerepet. Szükséges az izmok működéséhez, hozzájárul a csontok, fogak és a fogíny épségéhez.

A javasolt magnézium felvétel nőknek 300 mg, férfiaknak 350 mg, várandós anyáknak 450 mg naponta.

 

Természetes forrásai a hüvelyesek, gabonafélék, olajos magvak valamint a tejtermékek.

A magnézium felszívódását segítik a fehérjében gazdag élelmiszerek, továbbá a megfelelő mennyiségű kalcium.

A magnézium hiány kialakulásában többek között a mozgásszegény életmód, a fokozott stresszel járó életvitel, a káros szenvedélyek játszanak szerepet.

Ezen túlmenően beszélnünk kell a minőségi éhezésről, amikor sejtjeink éheznek a nem optimális vitamin és ásványi anyag felvétel miatt. Ezért is fontos a változatos étrend és a napi többszöri zöldség- és gyümölcsfogyasztás. Azonban mint az már ismeretes, több ok miatt (pl. műtrágyázás), már sokat veszítettek a növények értékes összetevőikből.

Tudnunk kell, hogy egyes életszakaszokban megnő a szervezet magnéziumigénye, pl. gyerekkorban, serdülőknél (gyors növekedés miatt), valamint várandósság (a magnéziumpótlás csökkentheti a spontán vetélés, koraszülés, idő előtti fájások kialakulását), szoptatás, változókor esetén, de vizsgaidőszak, fokozott stressz, aktív sportolás, fizikai munka is befolyásolja a szükségletet. Hányás, hasmenés alatt jelentősen csökkenhet a szervezet magnéziumellátottsága, s nincs ez másként tartós kimerültség és feszültséggel teli életvitel esetén sem.

Hiányát izomgörcsök, vádli görcs, rendszertelen szívverés, kimerültség, álmatlanság, gyöngeség, depresszió, fejfájás, szédülés, koncentrációzavar, viselkedészavar, étvágytalanság, idegesség jelezheti.

Megszokhattuk már, hogy minden Nahrin termék valami „többet tud” mint a versenytársak, valami kis plusz van benne, amitől MÁS.  

Hát lássuk, mi lehet ez ebben a készítményben…

Összetevői között találjuk a magnéziumcitrátot és a magnéziumoxidot, mely összetevőket szervezetünk kitűnően tudja hasznosítani.

Van benne továbbá E-vitamin. Mint ismeretes az E-vitamin antioxidáns hatású, vagyis véd a szabadgyökök károsító hatásától (pl. stressz, dohányzás, vagy napsütés hatására keletkeznek a szervezetünkben), védi a sejthártyát, gátolja az öregedési folyamatokat. A szabadgyökök megnövelik számos betegség kialakulásának rizikóját, melyek kialakulását az antioxidánsok részben csökkenthetik. Támogatja a test védekezőképességét, segíti a sebgyógyulást.

És ahogy olvastam az összetevők listáját, rájöttem… Ez a különleges „fűszer”, ettől más, mint a piacon kapható hasonló termékek. A KOMBINÁCIÓ CSODÁJA!

Sportolás alkalmával a szervezet magnéziumigénye megnő, valamint alatta a nagyobb oxigén felhasználás miatt több szabadgyök keletkezik (intenzívebb az anyagcsere), melyek károsíthatják az izomszöveteket is, fáradtságot és fájdalmat okozva. Egyes kutatások szerint antioxidáns hatása miatt az E-vitamin hatékony az ilyen panaszok csökkentésében.

Védi a szívet, hiszen magnéziumtartalmánál fogva segíti a szívműködést, E-vitamin tartalmának köszönhetően pedig védi a szív koszorúereit, hozzájárulva az érelmeszesedés kialakulásának megakadályozásához. Gátolja a vérlemezkék összecsapódását (vérrögképződés), ezzel véd a trombózis, szívinfarktus és az agyvérzés kialakulása ellen is.

Várandósság során megnő a magnéziumszükséglet, de tudjuk, hogy az E vitamin segíthet megóvni a terhességet és hozzájárulhat a magzati károsodások kivédéséhez.

Ezen túlmenően javasolható még a Nahrin Magnézium-kapszula, az említett hiánybetegségek tüneteitől szenvedőknek.

Naponta 3 kapszula tartalmazza egy felnőtt magnézium szükségletét (300 mg/nap), melyet egy kevés vízzel javasolt bevenni.

És a végére egy utolsó gondolat: mivel tudjuk, hogy a fehérje és a kalcium segíti a magnézium felszívódását, javaslom egy pohár NahroFit fogyasztása után bevenni a magnézium kapszulákat.

Szeretettel,

Kanizsárné Vaskó Nikolett,

vezető dietetikus

Ez a honlap sütiket használ. A honlap további használatával hozzájárulsz a sütik használatához.
Ok