Menu

just logo uj     nahrinlogo   aphrodite hotel

A+ A A-

Tanulom a mesterséget

Anna és IldikóSzeptember 15., Piliscsaba, Életfa Terepfesztivál
Kronológiai sorrendben a következőket figyeltem meg:
A szponzoromat tisztelet és szeretet övezi.  A legnagyobb vezetők között van. Ez nekem biztonságot ad, ami rám is fér.
A vezetők kölcsönösen  “felépítik” egymást, elmondják, mi  a tiszteletre méltó a másikban.  Sőt, a felépítést szponzorom rám is kiterjeszti. Akinek csak lehet, bemutat, és nem mulasztja el hozzátenni, hogy újszülött  életfás létemre milyen eredményeket értem már el. Így lassan megismerkedem az egész felső vonallal.
Az elismerő szavakból kiolvasom, hogy nincs más teendőm, mint mindent ellesni tőle, figyelem  is minden szavát, gesztusát. És jegyzetelek szorgalmasan. Csak sajnos, most elfelejtettem papírt hozni magammal, szerencsére azonban Szponzoromnál az is van. Tanulság: papír, (füzet!), Eucasol, 31-es olaj, toll mindig legyen nálad (nálam)!
Leülünk az egyik sátorba, és megnézzük, hogy is állok.  Tanulság: nem bízzuk a véletlenre a  dolgok menetét. Összegzünk és tervezünk. Konzultálunk. A konzultáció szerepén túl a vevőgondozás  fontosságát is tisztázzuk. Ez nekem új tudomány, más hálózatokban erre nem fektetnek hangsúlyt.
Nagyon fontos, hogy minél többen legyünk, de nem az a célunk, hogy meggondolatlanul minél több embert csatlakoztassunk, hanem az,  hogy felelősségteljesen  megtaláljuk az igényes fogyasztókat. Velük viszont ápoljuk a kapcsolatot. A vevőből  akkor lesz törzsvásárló, ha elégedett, és visszatérő rendszerességgel használja a készítményeinket. Munkatárs pedig akkor lesz valakiből, ha mindezek mellett, szívesen ajánlja másnak is ezeket a készítményeket.
Amikor vendégem érkezik, elé megyek; egyrészt  hogy érezze, figyelnek rá, másrészt van alkalmam felépíteni a szponzoromat. Ő az ugyanis, aki lefolytatja a megbeszélést,  én figyelek, és jegyzetelek.

Anna és IldiékBemutatom a  vendégemet, és leülünk.  Elhangzik a kérdés: mit vársz az élettől, mit szeretnél elérni. Kis meglepődöttség után a vendég elmondja: egészséget magának, a fiának, és hogy ne fájjon a feje!
Ez rögtön hidat is képez kettejük közt: két migrénes, (a volt és a jelenlegi)  jól szót ért. Tanulság: jó, ha találsz közös pontot.

Előkerül a táskájából a 31-es olaj, az Alpesi balzsam, körüllengenek az illatok, kialakul a közvetlen tapasztalás. Tanulság: a termékek magukért beszélnek, ha adsz rá módot!
Ezután korrekt összefoglalását kapja a vendég annak, hogy a méregtelenítés, a vitaminok és ásványi anyagok egymásra épülő rendje hogyan fogja visszasegíteni az egészség ösvényére. Nincs nyomásgyakorlás.  A vendég annyit tesz magáévá a felsoroltakból, amennyit a pénztárcája megenged.
Én mindent pontosan írok, mert ezután én fogom tartani a kapcsolatot  vele, és tudnom kell, hogy a megfelelő pillanatban hogyan, mit  ajánljak. Jó  érzéssel, a termékhasználatának beprogramozásával, a folytatás biztos tudatával engedem útjára a vendégemet.

Amikor ketten maradunk, megbeszéljük a történteket, hogy megláttam-e, amit kellett, észrevettem-e mindent.

A sátornál egyszer csak megjelenik egy érdeklődő. Bár nem volt kijelölt feladata, Ildikó felpattan, és felajánlja segítségét. Szintén percek alatt feltérképezi a férfi problémáját, megfogalmazza a megoldást, előveszi a kis katalógust is, hogy megmutassa, mire gondol. Bemutat engem is, mint a közelben lakó kolleginát, aki a továbbiakban segít. Elérhetőséget cserélünk, szerdán meg fogom keresni az illetőt.
Tanulság: 1. segíts, akkor is, ha nem a te feladatod.  2. Az én felépítésem által, számomra szerzett érdeklődőt a szponzorom.
Találkozunk még néhány “érdekes” emberrel, nehéz esettel is. Szponzorom mindenkivel mosolyogva, udvariasan beszél és segíteni próbál. Senki nem távozhat rossz szájízzel. Tanulság: mindenkiben hagyj kellemes emléket.

Végül, az egész napos helytállás jutalmaként elfogadja odainvitálásunkat az egyik szolgáltatás üzemeltetője. Csak úgy nézelődik.  Bevallja: ő szereti  a hálózati értékesítési formát. Az MLM-et! Mert a minőség garanciája. Meg is beszélünk egy klubbeli találkozót szerda estére. Tanulság: ne ítélj elsőre, külsőre!

A tanulás elkezdődött, gyakorlással folytatódik.. Izgulok…:)

Szeretettel:
Acél Anna
NAPSUGÁR CSAPAT

Ez a honlap sütiket használ. A honlap további használatával hozzájárulsz a sütik használatához.
Ok