Menu

just logo uj     nahrinlogo   aphrodite hotel

A+ A A-

V. Csapattalálkozó Debrecenben

CsoportképAugusztus 11. egy kissé másképp alakult a szokásoshoz képest.

A megszokott, és az esetek túlnyomó többségében szent és sérthetetlen vasárnapi programot félretéve, egy morcos férjjel és egy nem túl lelkes 6 éves gyerekkel elindultam a Kerekestelepi Strand irányába.

Még szerencse, hogy amerikai férjem, aki tengerészgyalogos múlttal rendelkezik, rekord gyorsasággal megtalálta a célhelyet, ahol korábban sose jártunk.

Férjem arcán az első halvány mosolyt akkor véltem felfedezni, amikor a regisztráció során elhangzott a bűvös kérdés, miszerint vaddisznó oldalast avagy csülökpörköltet óhajt-e ebédelni. Ettől kezdve sztoikus rezignációval ült le az egyik kényelmes kerti karosszékbe, hogy egy nagyon kedves és igen kreatív óvó néni instrukcióit követve logikai játékokat játsszon, és rajzoljon a kisfiunkkal. Ez engem is igen megnyugtatott, tehát átadhattam magam a gondtalan csevegésnek, a Just-Nahrin italok kóstolgatásának, majd elfoglaltam helyem az előadóteremnek kinevezett kényelmes és szellős helyiségben.

A tartalmasnak ígérkező program nyitányaként Varga Fecó, dr. Harsányi Edit fia mutatkozott be, mint házigazda, majd tájékoztatta a nagyérdemű közönséget arról, hogy ráhangolódásként mehet mindenki Chi Kungozni. Bevallom, érdekelt a dolog, mert a férjem könyveket olvasott már erről a mozgásformáról avagy légzéstechnikáról, és néhány éves karatés múlttal magam is örömmel fedeztem fel néhány ismerős elemet a nagyon profi mozgássorban. Milyen más lenne a leányzó fekvése, ha a tantestületi értekezleteken is bevezetnénk az iskolákban valami hasonlót… Főleg záráskor, amikor már mindenki kész van, de rendesen.

Ezután a délelőtt során öt igen különböző, de a maga nemében lebilincselő előadást hallottunk. Dr. Czanik Sarolta szegedi gyerekorvos arról beszélt, hogyan készüljünk Just-Nahrin termékekkel felvértezett szülőként a nyaralásra, majd a szeptemberi ovi- avagy iskolakezdésre. Azt gondolom, hogy nagyon hiteles tud lenni, ha egy olyan szakember beszél ilyesmiről, aki maga is négy gyereket nevel otthon. Mondandóját Huckleberry Finnt is túlszárnyaló humorral adta elő és igazán egyszerűnek tűnő, ám annál meggyőzőbb fotókkal illusztrálta. Időnként szem nem maradt szárazon a nevetéstől.

Ezt követően egy hasonlóan légies alkatú, de vasakarattal felvértezett vezető, az Életfa Program egyik múzsája, Szilágyi Ildikó következett. Annak a lehetőségét vázolta fel, hogy bizonyos feltételek teljesítése esetén olyan élményekben lehet részünk, mint most augusztusban Neki, amikor sorrendben talán tizenötödjére utazik Svájcba, a Nahrin cég jutalomüdülésére. Ildikó játékosan, a képzeletünket megigézve elröpített minket az alpesi havasi tájakra, napsütötte rétekre. Aki nem tudta behunyt szemmel kellőképpen beleélni magát ebbe a mesevilágba, azoknak ott voltak a képek a tavalyi útról, ahol valóban fejedelmi ellátásban és fogadtatásban részesültek az akkori nyertesek, közöttük Ildikó és férje, Ove Lund is. Már a desszertek megérték…

A folytatást a jövő héten olvashatjátok!

Egy rendezvény sok munka, odafigyelés, előkészülés és olyan hamar vége van. Legalább még egyszer bele lehet élni magunkat.

Drake Szilvia

Drake Szilvia

Az esemény további képei:

Ez a honlap sütiket használ. A honlap további használatával hozzájárulsz a sütik használatához.
Ok