Menu

just logo uj     nahrinlogo   infoblokk kedv final felso ESZA                                                          

A+ A A-

IX. ÉLETFA TEREPFESZTIVÁL – V. NAHRIN SZENDVICSKRÉM KÉSZÍTŐ VERSENY

BESZÁMOLÓ BERECZ ILDIKÓ TOLLÁBÓL

ixetfKegyes volt hozzánk az Időjárás-felelős, mert napsugaras napra ébredtünk a IX. Életfa terepfesztivál reggelén. A hőmérséklet kellemes, se nem meleg se nem hűvös, szóval pont sportolásra való. Az új helyszín nagyon bevált, a sportolóknak, szervezőknek egyaránt.

Jó volttalálkozni és beszélgetni a ritkán látott Életfásokkal, különösen a kedves miskolci munkatársakkal, hiszen évközben, többnyire csak munkával kapcsolatos, gyors telefonokra van időnk. Bár rengeteg tennivalójuk volt most is, jutott idő egy kis csevegésre is.

A rendkívül izgalmas versenyek és programok közül, azért mégis az V. Nahrin Szendvicskrém készítő verseny izgatott, mert két kategóriában is - Nahrin fűszeres és Nahrin mentes - neveztem. Jó volt látni, milyen gyorsan ürültek ki az edények, és a melléjük kitett recepteket közönség mennyire lelkesen fotózta.

Mivel a Nahrin fűszerek a minden napok részét képezik az étkezésünkben, ezért gondoltam megméretettem magam nélkülük is. Két új krémreceptet kreáltam az alkalomra, és külön örömmel tölt el, hogy mindkettőnek hatalmas sikere lett.

Munkánk során a hálózati értékesítésben nagy hangsúlyt helyezünk a másolódásra. Tény, hogy szponzorom, Szilágyi Ildikó 2012-ben magasra tette a mércét a füstölt makrélás krémmel, mely a zsűri és a közönség elismerését is bezsebelte.

De jelentem: a feladatot teljesítettem, mert mindkét krémem a zsűrinél első helyezést ért el, és a közönség is első helyre érdemesítette a csicseriborsó krémem.

Jó szívvel adom tovább a krémek receptjét és bátorítok mindenkit kísérletezésre a Nahrin világában.
Köszönöm, hogy az Életfa Program keretében erre is módom nyílt!

Jó étvágyat kíván:
Berecz Ildi
Pilisszentiván, Földanya havának Kisasszony napján.

Chili con Carne Creme

Gyors változat: maradék chilit összeturmixolva (paradicsomlével, vagy tejföllel lehet "lazítani"), kenhető krémet készítünk. Tetejét megszórjuk konzerv kukoricával, esetleg a krémbe is tehetünk, darálás után). A lehűtött, hideg krémet, pirítóson tálaljuk.

Amikor nincs kész Chili kéznél:

2 fej hagymát megpirítok,
25 dkg darált húst keverek hozzá, és
egy fej paradicsomot aprítok bele, összefőzöm.
Megszórom 3 bors keverékkel, fokhagyma-, paprika- és gourmet fűszerrel. (Sajnos, a két utóbbi csak a Grill szettben hozzáférhető!)
1 kukorica és 1 vörös bab konzervet keverek hozzá, majd összeturmixolom, a konzervek levével lazítom a krémet.
Tengeri algás fűszerrel sózom, még mielőtt a chiliport hozzá adnám (utána már nem érezni elég sós lett-e!)
Lehűtöm, majd pirítóson tálalom.

Di - Csi krém (Diós csicseriborsó krém)

50 dkg csicseriborsót só nélküli - mert a sajt elég sós- vízben puhára főzöm. (Vagy felbontok két konzervet.)
20 dkg Apetina Classic (vagy Kalimerea) krémfehér sajtot villával összetörök és a borsó levének egy részével elkeverem, lágy vaj állagúra.
2 fej hagymát apróra vágva barnára pirítok, a sajthoz keverem, hozzáteszem a csicseri borsót, majd összeturmixolom.
Apróra vágott snidlinget és 2-3 marék apróra vágott diót keverek hozzá, picit megborsozom (elhagyható). A dióra érzékenyek helyettesíthetik bármilyen aprított pirított maggal.
Lehűtöm, majd pirítóson tálalom.

Ez a honlap sütiket használ. A honlap további használatával hozzájárulsz a sütik használatához.
Ok