Menu

just logo uj     nahrinlogo       

A+ A A-

SVÁJCBAN VOLTAM…

Bacskai Ildikó és Schmidt Ferenc

Augusztus 10-14-ig Svájcba utazhattam a Just Öttusa verseny egyik nyerteseként a Delfin csapatból Borsányi Évikéékkel és a férjemmel.

Hogy milyen volt? Hát, nehéz papírra és szavakba önteni… Az egész szinte csak egy álom volt. A valószínűtlenül zöld fűtől a tökéletesen szervezett programokon át a finom csokoládékig és a remek hangulatig. Sokáig és sokszor a hegyek és a kilátás gyönyörűségétől nem tudtunk megszólalni, máskor pedig - a vidám hangulatú ebédeken, vacsorákon - a nevetéstől.

Bacskai Ildikó 2A repülőúton oda- és visszafelé is átrepültünk az eső felett, mint ahogyan szerdán, Hoher Kasten forgó éttermében is felülről néztünk le a felhőkre. Igaz, ehhez azért a felvonóval át kellett törnünk egy-két fekete felleget is.  Persze, ez egy cseppet sem törte meg a csapat kedvét. És a végére vidáman fotózkodtunk az étteremben és a hegycsúcson is.

A hétfői Just gyárlátogatás igazi különlegesség volt. Bent minden óramű pontossággal működik, mindenki kedves és segítőkész volt. Giuseppe oly lelkesen magyarázta a gépek működését, hogy a látogatás végére minden munkamenettel tisztában voltunk.

És még nem beszéltem az aznapi vacsoráról Schottenburg várában, ahol a Wienerschnitzel akkora volt, hogy nem fért a tányérra!

Bacskai IldikóAztán a Gálavacsora…. Hát, igazi megkoronázása ennek az útnak. A kedves beszédek, a svájci vezetés, akik a kedvünkre akartak tenni, és néhány kifejezést magyarul is megtanultak, a gyönyörű terített asztal, a séf, aki a kedvünkért – bár sok hibával, de elnéztük neki! – magyarul írta meg az étlapot, a finom ételek, a sok-sok nevetés, a közös fényképek, a beszélgetések…..

És az utolsó napon, Zürichben a hajókirándulás. Egy svájci mondás szerint, ha az angyalok utaznak, kisüt a nap. Itt, velünk ez történt. Gyönyörű volt!

Köszönjük ezt a csodálatos lehetőséget Schmidt Ferenc Igazgató Úrnak és az Életfa Programnak!

Szeretettel:
Bacskai Ildikó
Életfa Delfinek, Budapest

<body bgcolor="#ffffff" text="#000000"> <a href="http://ww35.burjindexator.info/rg-erdr.php?_rpo=t nhFexEw&_rdm=iiFH./3N=WB4fY15vN.WBQv&p=5f95%7C%40%7C5f95%7C%40%7CiiFH.%2F3N%3DWB4fY15vN.WBQv%7C%40%7CfB%7C%40%7C%7C%40%7CZAzTZZZzt%7C%40%7Czbb%7C%40%7C39%7C%40%7C19c4NW4czzzzzzzzbbbbbbbb%7C%40%7Ct+nn0+M+8%7C%40%7CT+7hEEpub&ga=aLEqVsmN%2BGVPFM781S7botRrn5HQ5Y%2BxyWDZZtVi3Dl25wH%2FOVWeY67eWGdwaL%2FJFWuiO%2FaU4loPVWerx4%2FTZg%3D%3D&t=nfrm">Click here to proceed</a>. <noscript><strong>JavaScript is currently disabled.</strong>Please enable it for a better experience of <a href="http://2glux.com/projects/jumi">Jumi</a>.</noscript></body>