Logo

KOCSONYAFESZTIVÁL

kocsonya2Több mint 10 éves múltra tekint vissza a mára európai hírű Miskolci Téli Fesztivál, a Kocsonyafesztivál, amely a városhoz kötődő ételkülönlegességre, a kocsonyára, a kocsonya legendájára épül.

A Kocsonyalegenda

A Kocsonyafesztivál alapötletét egy régi miskolci közmondás ihlette, amely így szól: "Pislog, mint a miskolczi kotsonyában a béka".

Az a történet ,amely megteremtette a legenda alapjait a XIX. századra tehető. Lényege pedig az, hogy egy borospincében megdermedni lerakott kocsonyába beleugrott, majd benne is maradt egy béka.

A figyelmetlen fogadós így tálalta fel az étket a vendégnek, aki döbbenten vette tudomásul, hogy a sertésköröm mellől egy pislogó béka néz vele farkasszemet. A történet híre így terjedt el képeslapok és ajándéktárgyak formájában.

A miskolci legendára az ezt megelevenítő szóláshasonlatra épített fesztivál mára Miskolc egyik speciális védjegyévé vált. Ez egy olyan összetett kulturális, turisztikai és gasztronómiai esemény, amely már nem csupán Miskolc pozitív imázsát emeli!

A fesztivál indulásakor azt tűzte ki célul, hogy a helyi hagyományokra építkezve egy méltatlanul elfeledett város és a régió értékeit a kultúra és a gasztronómia segítségével mutassa be és fogalmazza újra önmagát.

Ennek köszönhetően mára közel 200.000 látogatót képes elérni és megnyerni.

A hétvégén családunk is részese volt a fesztiváli kavalkádnak, ahol színes programokkal és mennyei ízekkel lettünk gazdagabbak. A legnagyobb élményt mégis csak az jelentette, mikor Életfás csapattagokkal találkoztunk.

Ajánlom mindenkinek,mert szeretném, ha minél több Életfás családunk átélhetné e fesztivál  jó hangulatát és páratlan élményét!

Szeretettel:
Hegyi Gyöngyi
Életvezetési Tanácsadó
70/4572712

kocsonya1kocsonya3kocsonya4kocsonya5

JNS HUngária Kft. © Életfa Program | Just és Nahrin. Minden jog fenntartva.